T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Borsa İstanbul Fen Lisesi

Dijital Obezite eTwinning projemiz faaliyetlerine başladı.

Türkiyeden Ankara, Amasya, Kayseri, Bursa, yurtdışından Polonya ortaklarımız ile toplamda 12 öğretmen, 65 öğrencinin buluştuğu projeye okulumuzdan Rehber öğremenimiz Esin KAYNAR'ın  danışmanlığında 10 öğrencimiz ile katılıyoruz.

Bazı delillere göre sosyal medyayı 120 dakika ya da 240 dakika kullanmanın dijital obezite belirtisi olduğu kabul ediliyor. Bu durum dikkat dağınıklığına, konsantrasyon güçlüğüne, yüz yüze iletişim eksikliğine, sosyal izolasyona, akademik başarının düşmesine, günlük yaşam sorumluluklarından kaçmaya, öz bakımın ihmal edilmesine, ilişkilerin kopmasına neden olur. aile içi iletişim ve aile içi sorunlar. Ayrıca sosyal medyada fazla vakit geçirmek kas ağrılarına, uyku bozukluğuna ve görme bozukluğuna neden oluyor.

Bugün "yavaş medya" adı altında başlatılan hareketin amacı bilinçli medya okuyucusu yaratmaktır. Bu hareket dikkatsiz ve dikkatsiz tüketime karşı bir harekettir. Yavaş medya hareketi, insanlara hem yazılı hem de sosyal medya ortamlarını bilinçli olarak okumayı, eleştirmeyi, sorgulamayı ve analiz etmeyi tavsiye etmektedir. Bu nedenle dijital obeziteyi önlemenin araçlarından biri medya okuryazarlığıdır.

Projemizde öğrencilerimize sosyal medya ortamlarını bilinçli olarak nasıl okuyabileceklerini, eleştirebileceklerini, sorgulayabileceklerini ve analiz edebileceklerini göstermeye çalışacağız. Bu amaçla öğrencilere broşürler hazırlanacak, duvar gazeteleri hazırlanacak, medya okuryazarlığı konusunda seminerler düzenlenecek. Aileleri bilinçlendirmek amacıyla ailelere yönelik broşürler hazırlanacak, ailelere seminerler verilecek.

11-03-202411-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.03.2024 - Güncelleme: 11.03.2024 15:16 - Görüntülenme: 69
  Beğen | 0  kişi beğendi